Η εποχή των αλλεργιών έχει κι επίσημα ξεκινήσει. Μπορεί να βρισκόμαστε σε καραντίνα και να μην το έχουμε καταλάβει στον βαθμό που συνηθίζαμε, ωστόσο βρισκόμαστε κι επίσημα εδώ κι όσοι δηλώνουν πάσχοντες προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και μαζί με αυτά και τη δυσφορία που προκαλούν.

Η αλλεργία, βέβαια, αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού απέναντι σε ξένα σώματα. Τα συμπτώματά της μπορούν να περιλαμβάνουν φτέρνισμα, καταρροή, μπούκωμα, φαγούρα στα μάτια, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και σφίξιμο στο στήθος.

Αν έχεις κάποια αλλεργία, το να την προλάβεις από το να συμβεί είναι δύσκολο, γι’ αυτό το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εστιάσεις στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να δράσεις όταν τα συμπτώματα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Έτσι, θα διατηρηθείς σε μία ελέγξιμη κατάσταση και δε θα υποφέρεις.

Τι μπορείς να κάνεις:

1. Μην πηγαίνεις σε μέρη όπου η γύρη έχει υψηλή συγκέντρωση. Η γύρη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα και σε καμία περίπτωση δε θες να έρχεσαι σε επαφή μαζί της αν είσαι αλλεργικός.

2. Ξεσκόνιζε και βάζε συχνά ηλεκτρική στο σπίτι για να απομακρύνεις τη σκόνη, τη γύρη κι οποιοδήποτε άλλο αλλεργιογόνο έχει μπει στον χώρο από τις ανοιχτές πόρτες και τα παράθυρα.

3. Κάνε ντουζ πριν κοιμηθείς, ώστε να απομακρύνεις κάθε μικροοργανισμό που βρίσκεται πάνω σου.

4. Απόφυγε να στεγνώνεις έξω τα ρούχα όταν τα επίπεδα της γύρης είναι υψηλά. Διαφορετικά, θα κολλήσει πάνω τους, θα τα φορέσεις και θα προκαλέσεις μία σειρά από δυσάρεστα αποτελέσματα.

5. Ετοίμασε ένα φαρμακείο αλλεργιών. Έχε το αντιισταμινικό που σου έχει συστήσει ο γιατρός σου, ρινικά στεροειδή και σταγόνες για τα μάτια. Στην περίπτωση που σε πιάσει κάποια αλλεργία με τα συμπτώματά της, να μπορείς να δράσεις άμεσα κι αποτελεσματικά, χωρίς να αφήσεις την κατάσταση να χειροτερεύσει.