Λίγα πράγματα συγκρίνονται με το να βάφεις τα μαλλιά σου στην άνεση του σπιτιού σου. Αλλά, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει λόγος που ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για βαφή μαλλιών είναι λίγο πιο ακριβό. Το να βάψεις τα μαλλιά σου είναι μία διαδικασία που απαιτεί δεξιότητες και μία βασική εξοικείωση με την επιστήμη.
Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε τις συμβουλές αγαπημένων επαγγελματιών στο χώρο των κομμωτηρίων και σου τις προσφέρουμε γενναιόδωρα.

Προτού ξεκινήσεις θα πρέπει να έχεις στο νου ότι υπάρχει ένας βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις: Πάντοτε να τηρείς τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 1ο: Μην λούσεις τα μαλλιά σου δύο ημέρες πριν τα βάψεις, καθώς θέλεις τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου να δράσουν σαν φράγμα ενάντια σε τυχόν ερεθισμούς.

Βήμα 2ο: Κάνε ένα τεστ αρχικά βάζοντας το χρώμα σε μία μικρή τούφα μαλλιών, ώστε να υπολογίσεις καλύτερα τον χρόνο που θα χρειαστεί να το αφήσεις στην πορεία. Η υφή των μαλλιών σου είναι ένας σημαντικός παράγοντας εδώ: Όσο πιο λεπτή τρίχα έχεις τόσο πιο σύντομα θα ανοίξει το χρώμα της. Μπορεί να χρειαστούν 5 ή 10 λεπτά λιγότερα από αυτό που αναγράφεται στο κουτί.

Βήμα 3ο: Διάβασε, ξαναδιάβασε και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της συσκευασίας. Εξαίρεση: Μην εφαρμόζεις τη βαφή από τις ρίζες στις άκρες με ένα πέρασμα. Δες το επόμενο βήμα για να καταλάβεις.

Βήμα 4ο: Αυτό το βήμα σε βοηθά να αποκτήσεις ομοιόμορφο χρώμα κάθε φορά που βάφεις όλα τα μαλλιά σου. Αρχικά, άπλωσε τη βαφή περίπου ένα εκατοστό μακριά από το κρανίο σου και δούλεψέ την με το πινέλο μέχρι τις άκρες. Η θερμότητα από το κεφάλι σου θα κάνει το χρώμα να αναπτυχθεί γρηγορότερα στη ρίζα. Έτσι, όταν στη συνέχεια θα βρίσκεσαι στη μέση της όλης διαδικασίας, γύρισε πίσω και κάλυψε με το χρώμα και τις ρίζες σου. Αν μπορείς, αγόρασε ένα επαγγελματικό πινέλο για να απλώνεις τη βαφή με πιο ακριβή αποτελέσματα.