Μήνες το περιμέναμε να έρθει. Από τότε που το περσινό καλοκαίρι μας άφησε πίσω του και νιώσαμε τα πρώτα κρύα, ανυπομονούσαμε να περάσει ο καιρός και να ξαναβρεθούμε στις ζεστές θερμοκρασίες της εποχής. Με τον κορωνοϊό και την καραντίνα που βρέθηκε στη μέση, αυτή μας η ανάγκη μεγάλωσε περισσότερο από ποτέ, αφού το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο με ξεγνοιασιά και θετική διάθεση. Μαζί με αυτό, όμως, έρχονται και οι ενοχλητικοί του επισκέπτες, που έχουν τον μοναδικό τους τρόπο να μας χαλάνε κάθε ηρεμία των βραδιών και να κάνουν πολλές φορές τους ύπνους μας αφόρητους.

Τα κουνούπια, λοιπόν, είναι μια μάστιγα. Πέρα από τον ενοχλητικό ήχο που κάνουν κάθε φορά που πλησιάζουν το αυτί σου, επιδίδονται στα τσιμπήματα, τα οποία με τη σειρά τους σου προκαλούν μία για ένα χρονικό διάστημα ακατάπαυστη φαγούρα. Οπότε, η λύση είναι μία: εντομοαπωθητικά. Θα γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι αυτήν την εποχή, πιο απαραίτητοι από ποτέ για να μπορέσεις να επιβιώσεις τις δύσκολες μέρες που έχουν τα κέφια τους.

Στην αγορά θα βρεις πολλών ειδών εντομοαπωθητικά. Τα πιο γνωστά είναι οι ταμπλέτες και τα υγρά με τα ειδικά μηχανήματα που τοποθετούνται στις πρίζες τους σπιτιού κι η μυρωδιά που αναδύουν λειτουργεί ως προστασία απέναντι στα κουνούπια. Μπορούν να τοποθετηθούν σε όποιο σημείο του σπιτιού κρίνεις απαραίτητο, αλλά καλό θα είναι να μη βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση με το πρόσωπό σου την ώρα που κοιμάσαι. Τα ειδικά κεριά μπορούν κι αυτά να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην απώθηση των κουνουπιών.

Τα σπρέι και οι λοσιόν ψεκάζονται πάνω στο σώμα σου και προστατεύουν τις περιοχές πάνω στις οποίες βρίσκονται. Η σιτρονέλα είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για αυτήν τη χρήση. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και τα τσιρότα.

Υπάρχουν επίσης παγίδες που ελκύουν τα κουνούπια, τα οποία κολλάνε πάνω τους και έπειτα πεθαίνουν.