Η άνοιξη πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Ο χειμώνας μας αποχαιρετά και στη θέση του φέρνει την εποχή που ανοίγει ο καιρός, που ανθίζουν τα λουλούδια και που οι αλλεργίες έχουν την τιμητική τους. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από αυτές όλη τη χρονιά, ωστόσο ακόμα κι αυτοί που συνήθως δεν έχουν κάποιο θέμα έρχονται τώρα να βρουν τον δάσκαλό τους.

Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες έχουν να κάνουν με τη γύρη που υπάρχει στον αέρα, γι’ αυτό κι ευνοούνται αυτές του αναπνευστικού. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματά τους περιλαμβάνουν βήχα, φαγούρα στα μάτια, καταρροή και φτέρνισμα.

Τι να κάνεις για να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος:

  1. Άρχισε θεραπεία με αντιισταμινικά και σπρέι με ρινικά στεροειδή, ώστε να μειωθεί η αλλεργική σου αντίδραση τόσο μετά όσο και πριν ξεκινήσει. Αυτά είναι που μειώνουν τις ισταμίνες, την αιτία που εμφανίζονται οι αλλεργίες.
  2. Καθάρισε καλά όλο το σπίτι, εστιάζοντας και στην πιο μικρή λεπτομέρεια για να απομακρύνεις όσο μπορείς τα αλλεργιογόνα που έχουν εισχωρήσει από τις ανοιχτές πόρτες και τα παράθυρα.
  3. Στα πλαίσια αυτού, προσπάθησε να μην ανοίγεις πολύ τα παράθυρα για να μπαίνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι μικροοργανισμοί στο εσωτερικό του σπιτιού.
  4. Δοκίμασε τον βελονισμό, που, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να είναι αποτελεσματική μέθοδος κατά των αλλεργιών.
  5. Κάνε 30 λεπτά τρέξιμο 3-4 φορές την εβδομάδα και, πέρα από την αντοχή και τη σμίλευση, θα μειωθεί η ένταση των αλλεργιών, όπως επίσης και οι κρίσεις άσθματος. Έχε υπόψιν σου ότι η κολύμβηση σε πισίνες με χλώριο μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.
  6. Πάρε συμπλήρωμα φλαβονοειδών, γιατί έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κι αποτελούν φυσικά αντιισταμινικά.
  7. Πάρε συμπλήρωμα βιταμίνης C, που έχει την ικανότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθάει στη μείωση των αλλεργιών.
  8. Αύξησε την πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων που έχουν οι αλλεργίες.