Με το που ανέβει η θερμοκρασία και σκεφτόμαστε μαγιό και κοντά σορτσάκια, το μυαλό μας πάει αμέσως και στην ενοχλητική κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα είναι εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται.

Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα μπορεί να οφείλεται στην κακή διατροφή,  στην καθιστική ζωή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή σε ορμονικές διαταραχές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή αλλά και σε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Τι να κάνεις;
Μην μένεις άπραγη.

Απόφυγε τις αυστηρές δίαιτες που επιδεινώνουν την κακή  εμφάνιση του δέρματος.

Πρόσθεσε στη διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως: ωμά αμύγδαλα, ελαιόλαδο, αβοκάντο, τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά όπως τόνος, σολομός, καρύδια, και λιναρόσπορος.

Πιες πολύ νερό αλλά μην ξεχνάς και τα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε κάλιο όπως η μπανάνα τα οποία βοηθούν στην μείωση της κατακράτησης.

Κόψε το κάπνισμα μιας και το τσιγάρο εμποδίζει την σωστή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κυτταρίτιδα και ταυτόχρονα γυμνάσου για να μειώσεις το σωματικό λίπος.

Δοκίμασε ένα ειδικό προϊόν κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης του δέρματος και φρόντισε να είσαι πιστή στην εφαρμογή του. Δες μερικά εδώ & εδώ.