Οι πιο ωραίες δραστηριότητες για όσο ακόμα θα μείνεις στο σπίτι Μπορεί κανείς να μην το περίμενε, όμως, η κατάσταση με τον κορονοϊό ανάγκασε πολλές χώρες να επιβάλλουν καθεστώς καραντίνας. Ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του, βγαίνει μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες και περιμένει μέχρι να ανακοινωθούν τα πολυπόθητα νέα για την άρση των μέτρων. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, όλοι προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους ώστε να περάσουν τον χρόνο τους όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται μέσα στο σπίτι.

Αυτό δεν είναι πάντα το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί αν κάνεις κάθε μέρα το ίδιο πράγμα κάποια στιγμή θα αρχίσεις να το βαριέσαι. Είναι σχεδόν δεδομένο. Γι’ αυτό χρειάζεσαι μία λίστα με ασχολίες, με τις οποίες να παραλλάσσεις την καθημερινότητα και να περνάς καλά.

#1. Γυμναστική: Η γυμναστική είναι μία ασχολία που καλό είναι να έχεις στο πρόγραμμά σου, εντός κι εκτός καραντίνας. Αποτελεί έναν τρόπο να σμιλεύεις το κορμί σου, να ενισχύεις το ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό σου και να βελτιώνεις τη γενικότερη ψυχολογία σου. Ακόμα και να μην έχεις βάρη και εξοπλισμό στο σπίτι, μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις το βάρος του σώματός σου και να κάνεις μερικές βασικές ασκήσεις, όπως push-ups, κοιλιακούς και squats.

#2. Περιποίηση: Ευκαιρία είναι να εφαρμόσεις στο πρόσωπο και στο σώμα όλες εκείνες τις μάσκες που υπόσχονται ενυδάτωση κι ανάπλαση του δέρματος. Ειδικά εκείνες που δε θέλουν έκθεση στον ήλιο μετά την εφαρμογή τους. Έτσι θα βγεις ανανεωμένη σε λίγο καιρό έχοντας εκμεταλλευτεί τον ελεύθερό σου χρόνο καταλλήλως.

#3.Μαγειρική: Με τόσες ώρες στη διάθεσή σου, γιατί να μην αρχίσεις ή να εξελίξεις το ταλέντο σου στη μαγειρική; Μπες στο Internet, ψάξε και πειραματίσου στις συνταγές που υπάρχουν, ώστε να γίνεις μία σωστή σεφ.

#4. Μαθήματα: Άρχισε κάποιο διαδικτυακό μάθημα που να σε ενδιαφέρει. Ανέκαθεν υπήρχαν πολλά διαθέσιμα από πληθώρα Πανεπιστημίων, ακόμα και δωρεάν, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορέσεις να βρεις αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες.