Οι μαύροι κύκλοι αλλά και το πρήξιμο, οι λεγόμενες σακούλες κάτω από τα μάτια δίνουν την εντύπωση ότι έχεις να κοιμηθείς αρκετές ημέρες ή ότι είσαι κουρασμένη σε βαθμό υπερκόπωσης.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτή και διάφανη, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατές οι φλέβες και τα αγγεία δίνοντας στην περιοχή πιο σκούρο χρώμα ενώ όσο μεγαλώνουμε, οι αποθήκες λίπους και οι μύες που βρίσκονται γύρω από τα μάτια χαλαρώνουν εντείνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι πως πέραν της αϋπνίας, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι και κληρονομικοί ενώ όσον αφορά τις σακούλες πίσω τους μπορεί να κρύβεται μια σειρά παθολογικών καταστάσεων, όπως παχυσαρκία, παθήσεις ενδοκρινών αδένων και προβλήματα αλλεργικής φύσεως.

Τι θα σε βοηθήσει:

#1. Ο καλός ύπνος! Η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο χλωμή και οι φλέβες τονίζονται περισσότερο.

#2. Απόφυγε την κατακράτηση: Εάν καπνίζεις, καταναλώνεις αλκοόλ συχνά ή τρως πολλές επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, οι φλέβες κάτω από τα μάτια σου πιθανόν να γεμίσουν υγρό και να γίνουν πιο ορατές.

#3. Μην τρίβεις τα μάτια σου γιατί τα μικρά αγγεία σπάνε με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν μελανιές.

#4. Βάλε την κατάλληλη κρέμα ματιών: Είναι απαραίτητη καθημερινά.

#5. Όταν κοιμάσαι προσπάθησε να έχεις το κεφάλι σου ελαφρώς ανασηκωμένο Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις την κατακράτηση υγρών και τη δημιουργία σκιών.

#6. Κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες νερού μιας και η καλή ενυδάτωση θα ενισχύσει την επιδερμίδα ώστε να καλυφθούν οι φλέβες.

#7. Κάλυψε τα μάτια σου με κρύα σακουλάκια από μαύρο τσάι:Το κρύο νερό, σε συνδυασμό με την καφεΐνη, συστέλλει τις φλέβες και απαλύνει τους μπλε τόνους και τις σακούλες.

Και μην ξεχνάς: Όταν αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια, σκούπισε ταμποναριστά χωρίς να τρίβεις τα μάτια..