Το καλοκαίρι έφυγε και αφού ο πολύς ήλιος και η θάλασσα δεν είναι εχθρός σου πια, σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή. Σε ποια γυναίκα άλλωστε δεν αρέσουν οι αλλαγές; Η πρώτη σου σκέψη είναι να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου, κι εμείς βέβαια θα σε επικροτήσουμε. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ίσως δεν κρατάει τόσο, όσο εσύ θα ήθελες.

Υπάρχουν όμως 4 tips επαγγελματιών που μπορείς να ακολουθήσεις, εάν θέλεις να διατηρήσεις λίγο περισσότερο το χρώμα των μαλλιών σου.

1. Μην λούζεσαι αμέσως
Ο colorist των celebrities Ryan Pearl, συνιστά πως πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 24 ώρες πριν λουστείς αμέσως μετά το βάψιμο των μαλλιών σου, καθώς αυτό επιτρέπει στη βαφή να εγκατασταθεί για τα καλά στην τρίχα. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να λουστείς όμως, προτείνει απλά να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με δροσερό νερό και να τρίψεις το τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σου.

2. Μην χρησιμοποιείς πολύ καυτό νερό
Μπορεί αυτό το καυτό μπάνιο να ακούγεται ιδανικό μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, αξίζει όμως να θυσιάσεις το χρώμα των μαλλιών σου; Δεν νομίζουμε. Ο Pearl ενθαρρύνει τις γυναίκες να χρησιμοποιούν νερό σε πιο δροσερές θερμοκρασίες όταν λούζουν τα βαμμένα μαλλιά τους καθώς αυτό συμβάλει στην παράταση της λαμπρότητας του χρώματος.

3. Λούσε τα μαλλιά σου στα σωστά σημεία
Βεβαιώσου ότι εστιάζεις το λούσιμό σου στον καθαρισμό της ρίζας των μαλλιών σου και όχι στη μέση ή στις άκρες της τρίχας, καθώς αυτό θα θαμπώνει και θα βγάζει το χρώμα με την πάροδο του χρόνου.

4. Το χρώμα του conditioner μετράει
Το conditioner είναι εξίσου σημαντικό με το σαμπουάν στη διαδικασία του λουσίματος. Όταν χρησιμοποιείς χρωματιστό conditioner βεβαιώσου πως έχεις ξεπλύνει πολύ καλά τα μαλλιά σου, και έχεις εφαρμόσει πολύ μικρές ποσότητες σε διάφορα τμήματα των μαλλιών σου. Άφησε το πάντα όσο λέει η συσκευασία του εάν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά.