Είναι κάτι μικρές συνήθειες διατροφής που φαίνονται τόσο αθώες. Κι όμως, όταν τις εφαρμόζεις κάθε μέρα μπορούν να κάνουν κακό στην προσπάθεια αδυνατίσματος που κάνεις. 


#1. Πίνεις νερό μόνο όταν διψάς
Θα μπορούσε να λειτουργήσει, αν η αίσθηση της δίψας σου ήταν ασφαλές κριτήριο. Δυστυχώς, μπορεί να χρειάζεσαι νερό ακόμα και όταν δεν αισθάνεσαι δίψα. Συχνά, μάλιστα, η πείνα είναι δίψα μεταμφιεσμένη και το αντίστροφο. Όταν λοιπόν σου λείπουν υγρά, μπορεί να βάζεις κιλά ή να μην μπορείς να χάσεις κιλά. Φρόντισε να πίνεις όσο νερό αναλογεί στο ύψος και το βάρος σου κάθε μέρα. Μπορείς να προσθέσεις κάποιο βότανο στο νερό σου ή κάποιο φρούτο και έχε στο νου σου να πίνεις ακόμα και όταν δεν διψάς.

#2. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός:
Αυτά τα πολυδιαφημισμένα μπισκότα χωρίς γλουτένη ή τα vegan cookies με τις «φιλικές» θερμίδες δεν σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα κάθε μέρα! Επειδή κάποιοι το «βάφτισαν» υγιεινό, δεν σημαίνει ότι μπορείς να το τρως συνέχεια. Διάβαζε προσεκτικά τις ετικέτες και θα καταλάβεις τι σημαίνει παραπλανητικό marketing.


#3. Βάζεις πολλή κρέμα ή γάλα στον καφέ
Δεν μπορείς να πιεις σκέτο τον καφέ σου και βάζεις κρέμα ή γάλα. Φρέντο καπουτσίνο ή ένα ρόφημα που έχει λίγο καφέ και μπόλικη κρέμα. Αν πίνεις τρεις-τέσσερις καφέδες τη μέρα – κάθε μέρα – καταλαβαίνεις ότι μαζεύονται οι θερμίδες.


#4.Τρως σαλάτες απ΄έξω ή με πολλά υλικά
Μια πράσινη σαλάτα με δυο τρία συστατικά είναι ό,τι πρέπει για να τρως υγιεινά. Μόλις αρχίσεις να προσθέτεις κρουτόν, τυριά, καρύδια, ρόδι και dressing – όλα αυτά μαζί – κάτι αρχίζει να βαραίνει. Αβοκάντο, καλαμπόκι, τουρσί, μαγιονέζα … α, και λίγο κοτόπουλο. Μα γιατί δεν χάνω κιλά; Γιατί αυτό είναι χάμπουργκερ, όχι ελαφριά σαλάτα. Βάλε στη σαλάτα σου μία πηγή πρωτεΐνης –κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή ψάρι – και πολλά πράσινα λαχανικά.

#5.Δεν κοιμάσαι σωστά 
Ξενυχτάς για να μελετήσεις ή για τη δουλειά ή γιατί βγαίνεις συχνά έξω με τις φίλες σου. Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί υψηλά επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, γεγονός που δεν σε αφήνει να χάσεις κιλά. Άρα ο ήρεμος βαθύς ύπνος χωρίς το «ντινγκ-ντινγκ» του κινητού σου, είναι πολύ σημαντικός. Επτά με οκτώ ώρες ύπνου μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα στρες στο σώμα. Περπάτημα και διαλογισμός ή μια βόλτα στη φύση θα βοηθήσουν να έχεις την πολυπόθητη ισορροπία.