Ο καθαρισμός του προσώπου φαίνεται σαν απλή υπόθεση, σωστά; Ρίχνεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου, τρίβεις απαλά με το καθαριστικό και ξεπλένεις.
Για να καθαρίσεις όμως σωστά το πρόσωπό σου, πρέπει να αποφύγεις κάποια βασικά λάθη:
Λάθος 1ο: Ξεχνάς να πλύνεις το πρόσωπό σου πριν ξαπλώσεις το βράδυ.
Ο καθαρισμός του προσώπου σου το βράδυ πρέπει να αποτελεί κανόνα απαράβατο. Ακόμα και αν δεν έχεις βαφτεί, στη διάρκεια της ημέρας τα φυσικά έλαια, οι ρύποι και ο ιδρώτας συγκεντρώνονται στο δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Λάθος 2ο: Παραλείπεις τον πρωινό καθαρισμό του προσώπου σου.
Μπορεί να πιστεύεις ότι αρκεί ο πρωινός καθαρισμός, αλλά, ένα, ακόμα και γρήγορο πλύσιμο το πρωί είναι ιδανικό για να φρεσκάρει το πρόσωπό σου και να επιτρέψει την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα προσθέσεις στη συνέχεια. Επίσης, τα μικρόβια από την μαξιλαροθήκη σου μπορούν να ανέβουν στο πρόσωπό σου ενώ κοιμάσαι, όπως και τα βακτήρια από το σάλιο σου και τα διάφορα έλαια από τα μαλλιά σου, που μεταφέρονται εύκολα στο πρόσωπο και τα μάτια σου.

Λάθος 3ο: Πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό.
Το ζεστό νερό δεν είναι φίλος για το δέρμα σου και ειδικά για μία περιοχή τόσο ευαίσθητη όσο το πρόσωπο. Μεγάλες θερμοκρασίες, όπως το καυτό νερό, μπορούν να οδηγήσουν σε ζημιά στον ευαίσθητο ιστό του δέρματος και να καταστρέψουν το φυσικό φράγμα ελαίων του. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σου θα αφυδατωθεί γρηγορότερα, θα φαίνεται πιο ξηρό και θα σε φαγουρίζει με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό το λόγο καλό θα είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου.

Λάθος 4ο: Δεν χρησιμοποιείς το σωστό καθαριστικό για τον τύπο του δέρματός σου .
Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, θα πρέπει να αναζητήσεις ένα ενυδατικό και απαλό καθαριστικό. Αν έχεις λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση ακμής, καλό θα είναι να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού ή με βάση το σαλικυλικό οξύ, για να απομακρύνει τα περιττά έλαια και τους ρύπους. Αν το δέρμα σου είναι περισσότερο ξηρό, καλύτερα να βρεις ένα καθαριστικό σε μορφή κρέμας που θα το βοηθήσει να διατηρήσει περισσότερη υγρασία.

Λάθος 5ο: Σκουπίζεις το πρόσωπό σου με την πετσέτα του σώματος.
Όταν βγαίνεις από το ντους μήπως σκουπίζεις το πρόσωπό σου και το σώμα σου με την ίδια πετσέτα; Ακόμα και αν μόλις έπλυνες ολόκληρο το σώμα σου, δεν θέλεις να μεταφέρεις τα βακτήρια από το σώμα στο πρόσωπό σου. Για αυτό και θα πρέπει να έχεις μία ξεχωριστή πετσέτα αποκλειστικά για το πρόσωπο.

Λάθος 6ο: Σαπουνίζεις και τρίβεις για πολλή ώρα το πρόσωπό σου.
Ο χρόνος που τρίβεις το πρόσωπό σου δεν είναι ανάλογος με το πόσο καλά το καθαρίζεις. Φρόντισε να σαπουνίζεις το πρόσωπό σου για περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα και όχι παραπάνω, γιατί μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμό και κοκκινίλες. Αρχικά, θα πρέπει να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου και στη συνέχεια να εφαρμόζεις το καθαριστικό με κυκλικές κινήσεις. Μόλις θα έχεις κάνει μία καλή σαπουνάδα, τότε θα πρέπει να ξεπλένεις το πρόσωπό σου και να το στεγνώνεις με ταμποναριστές κινήσεις, με μία απαλή και καθαρή πετσέτα. Και όσον αφορά την απολέπιση, είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του δέρματος και να σου δώσει περισσότερη λάμψη. Αλλά, μην ξεχνάς ότι δεν θα πρέπει να κάνεις απολέπιση περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, γιατί έτσι μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερους ερεθισμούς στο δέρμα του προσώπου σου.

Ανακάλυψε εδώ όλη τη μεγάλη ποικιλία του pharmacy-care.gr σε καθαριστικά προσώπου.