Είναι μία κοινή παραδοχή πως το χειμώνα όλες παίρνουμε μερικά κιλάκια παραπάνω. Κάτι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτι τα οικογενειακά τραπέζια, τρως λίγο παραπάνω και κάπως έτσι καταλήγεις να αναρωτιέσαι γιατί πάλι δεν χωράς στο τζιν παντελόνι σου. Λογικά είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη, όμως σου το λέμε για υπενθύμιση, τη μεγαλύτερη ζημιά να ξέρεις την κάνουν τα γλυκά, οπότε αν βρίσκεται το οτιδήποτε σε γλυκό μέσα στο σπίτι σου, ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς.

Υπάρχει προφανώς τρόπος να χάσεις βάρος κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χειμώνα και της άνοιξης, αρκεί να ακολουθείς τα παρακάτω βήματα. Μην ανησυχείς δεν θα πονέσεις.
#1. Κάνε πιο σύντομες σε χρόνο τις προπονήσεις σου
Ο κυριότερος λόγος που δεν πας γυμναστήριο το χειμώνα είναι ένας: κρυώνεις. Κρυώνεις να φορέσεις τα πιο λεπτά σου ρούχα, κρυώνεις να βγεις έξω και γενικά κρυώνεις να κάνεις το οτιδήποτε. Οκ, δεκτό. Όμως ποιος είπε πως δεν μπορείς να γυμναστείς; Αν δεν θέλεις με τίποτα να βγεις από το σπίτι δεν πειράζει, μπορείς να γυμναστείς εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, κάνοντας ασκήσεις που διαρκούν λιγότερο και από 20’.
#2. Βάλε την πρωτεΐνη στη διατροφή σου
Όσο περισσότερη πρωτεΐνη περιέχει το γεύμα σου, τόσο το καλύτερο. Σε κρατάει χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθάει στο να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ακόμη και τα σνακ που τρως, πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 γρ. πρωτεΐνης.
#3. Πάντα να έχεις ένα ποτήρι νερό ή ζεστό τσάι στο χέρι σου
Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 75% των Αμερικανών μπορεί να είναι χρόνια αφυδατωμένο και συχνά λανθασμένα περνάμε την αφυδάτωση για πείνα. Η συχνή κατανάλωση νερού μπορεί να περιορίσει το σνακ για λάθος λόγους και να ενισχύσει την ενέργεια.
#4. Να είσαι έξυπνη με τους υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες δεν είναι ο εχθρός. Μπορείτε να φας ψωμί και ζυμαρικά, αλλά η ποιότητα, η ποσότητα και ο χρόνος είναι καθοριστικής σημασίας. Οι υδατάνθρακες που σε χορταίνουν, όπως τα λαχανικά, ή εκείνοι με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όπως τα φασόλια και τα γαλακτοκομικά, πρέπει να είναι ο κύριος όγκος της πρόσληψης. Μπορείς να τρως ψωμί, ζυμαρικά και ρύζι (αμυλούχοι υδατάνθρακες) μετά από μια προπόνηση, όταν το σώμα σου μπορεί να τους χρησιμοποιήσει καλύτερα.
#5. Μην παραλείπεις γεύματα
Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αμελήσεις κάποια γεύματα ή να αρχίσεις να λιμοκτονείς. Όταν είσαι πεινασμένη, όλα φαίνονται καλά, εκτός από την πρόθεσή σου να «απολαύσεις με μέτρο». Φάε κανονικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να έχεις τη δύναμη της θέλησης να απολαύσεις μόνο ένα κομμάτι από το αγαπημένο σου γλυκό στο σπίτι.