Το ταξίδι και οι διακοπές με βρέφος είναι σίγουρα πρόκληση, ειδικά για τους νέους γονείς. Ο παραθερισμός μαζί με το μωρό είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Ακολουθώντας, ωστόσο, μερικές συμβουλές, οι διακοπές μπορούν να είναι εξίσου ξέγνοιαστες, δίχως απρόοπτα που θα σας χαλάσουν τη διάθεση.

  1. Για αρχή υπομονή!

Μπορεί κατά το παρελθόν η αγαπημένη σας δραστηριότητα του καλοκαιριού να ήταν η ηλιοθεραπεία και το διάβασμα βιβλίων και περιοδικών, ωστόσο, με ένα μωράκι αλλάζουν τα πράγματα. Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή και αποδεχτείτε την ανάγνωση με πολλά και συχνά διαλείμματα.

  1. Προστασία από τον ήλιο: Το Α και το Ω

Η προστασία από τον ήλιο και τον καύσωνα είναι τα πρώτα που θα έχετε κατά νου. Πέρα από το σωστό ρουχισμό, καπέλο και γυαλιά ηλίου, τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας για βρέφη με το ανώτερο δείκτη προστασίας SPF και η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντικά. Βεβαιωθείτε πως το βρέφος βρίσκεται σε σκιερό μέρος, έχετε πάντα μαζί σας δροσερό νερό και να θυμάστε να ανανεώνετε συχνά το βρεφικό αντηλιακό απλώνοντας πλούσια ποσότητα σε όλα τα σημεία του κορμιού και του προσώπου.

  1. Πάνα: Η ζέστη επιβάλλει συχνή αλλαγή

Με τις υψηλές θερμοκρασίες, την αλμύρα της θάλασσας και την άμμο, είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν ερεθισμοί στο δέρμα του μωρού γι΄ αυτό καλό είναι η αλλαγή πάνας να γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα.

  1. Το φαρμακείο των διακοπών: Όλα τα απαραίτητα

Εκτός από το κοινό φαρμακείο, με όλα τα απαραίτητα πρώτων βοηθειών για μικροτραυματισμούς, το φαρμακείο καλό είναι να εξοπλιστεί με προϊόντα ελεγμένα για χρήση σε βρέφη. Εντομοαπωθητικά προϊόντα κατάλληλα για εφαρμογή σε βρέφη, αλοιφές για τσιμπήματα και σιρόπι για το βήχα είναι από τα βασικά. Και φυσικά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το τηλέφωνο του παιδιάτρου και να έχετε εξ΄αρχής χαρτογραφήσει τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής για παν ενδεχόμενο.