Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ηχεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας. Πανέτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά γονείς και μαθητές σπέυδουν με τις τσάντες ανά χείρας γεμάτες σχολικά ήδη και όλα τα απαραίτητα για την καθημερινότητα στο σχολικό περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, η τσάντα του μαθητή εκτός από τα καθιερωμένα καλό είναι να περιέχει ένα μικρό φαρμακείο που θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή του παιδιού στο σχολείο.

Τα απαραίτητα της σχολικής τσάντας:

  • Βιβλία και σχολικά είδη: Βιβλία, τετράδια, κασετίνα με μολύβια, γόμα και στυλό και όλα τα σχολικά είδη που απαιτούνται για τις ανάγκες των μαθημάτων δε μπορούν να λείπουν μέσα από τη σχολική τσάντα.

  • Προϊόντα υγιεινής: Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και απαραίτητα για την προστασία του παιδιού. Χαρτομάντηλα αλλά και υγρά απολυμαντικά μαντηλάκια ή τζελ, όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι από τα πρώτα που χρειάζονται στην καθημερινότητα του σχολείου. Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα είναι από τις πρώτες ατίες απουσίας ενός μαθητή από το σχολείο. Η σωστή υγιεινή και η απολύμανση από τα μικρόβια είναι απαραίτητη για να μείνουν μικρόβια και ιοί μακριά.

  • Μπουκάλι με νερό: Η ενυδάτωση είναι επίσης ουσιαστική. Το παγούρι δεν είναι αξεσουάρ αλλά απαραίτητο αντικείμενο. Είναι βασικό το παιδί να διαθέτει ατομικό παγούρι με δροσερό νερό ανά πάσα ώρα του ωραρίου μαθημάτων.

  • Κολατσιό: Σπιτικό κολατσιό, όπως για παράδειγμα ένα σάντουιτς ή φρούτο είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή. Σε περίπτωση που οι διατροφικές ανάγκες παρουσιάζονται αυξημένες ένα ειδικά σχεδιασμένο συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά, αν το έχει συστήσει παιδίατρος θα μπορούσε να ενισχύσει την ενέργεια και την αντοχή.

  • Επιθέματα για τραυματισμούς: Μέσα στη σχολική τάξη ή στον προαύλιο χώρο η πιθανότητα πρόκλησης μικροτραυματισμών είναι συχνή. Μια εκδορά, ένα κόψιμο ή ακόμη και χτύπημα παπουτσιού μπορούν να γίνουν εξαιρετικά ενοχλητικά για ένα μαθητή. Επιθέματα σε διάφορα μεγέθη θα δώσουν τη λύση.

  • Φαρμακευτική αγωγή: Από τις καραμέλες για τον πονόλαιμο, το σιρόπι για το βήχα ή άλλη συγκεκριμένη και ειδική φαρμακευτική αγωγή κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν με πρόγραμμα και δίχως παρεκκλίσεις από τις οδηγίες του γιατρού.
Βρες ό,τι και εάν χρειάζεσαι εδώ.