Αν το Πάσχα χαλάρωσες λιγάκι παραπάνω και ρίχτηκες με τα μούτρα στα φαγητά, τα γλυκά και τον… καναπέ, ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση.

 Σου προσφέρουμε τα καλύτερα detox tips για να αποτοξινωθείς μετά το Πάσχα:

 1. Πιες πολύ νερό.

Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό κάθε μέρα για να απομακρύνεις όλες τις τοξίνες της ζάχαρης και του λίπους που κατανάλωσες από τις σοκολάτες, τα παγωτά και τα ψητά του Πάσχα. Το νερό όχι μόνο θα σε κάνει να έχεις περισσότερη ενέργεια, αλλά θα σε βοηθήσει να κάνεις και πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, απομακρύνοντας τις λιγούρες των σακχαρούχων αναψυκτικών.

2. Κάψε μερικές θερμίδες.

Είναι σίγουρο ότι οι παραπάνω θερμίδες που πήρες το Πάσχα θα σε έκαναν να πάρεις και κιλά. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξεκινήσεις να καις θερμίδες και λίπος μέσω της γυμναστικής ενδυνάμωσης και της αερόβιας άσκησης. Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση αποτελεί ιδανικό τρόπο να κάψεις θερμίδες, ακόμα και στο δρόμο έξω από το σπίτι σου. Μπορείς να ακολουθήσεις το εξής πρόγραμμα: 2 λεπτά τρέξιμο υψηλής έντασης, ακολουθούμενο από 2 λεπτά γρήγορου περπατήματος για ανάκαμψη. Το επαναλαμβάνεις 7 φορές (28 λεπτά), συν τον χρόνο για προθέρμανση και χαλάρωση.

3. Βρες χρόνο για ύπνο.

Μπορεί τις ημέρες που πέρασαν να διατάραξες λίγο την συνηθισμένη ρουτίνα του ύπνου σου. Να πήγες για ύπνο αργότερα το βράδυ και σίγουρα να μην ξύπνησες νωρίς το πρωί, όπως συνήθιζες για τη δουλειά. Όμως, μία καλή ποσότητα ποιοτικού ύπνου είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσεις έναν καλό μεταβολισμό, ενέργεια και εγκεφαλική λειτουργία. Επίσης, όταν νυστάζεις και νιώθεις κούραση από αυπνία είναι πιο πιθανό να επιλέξεις κάποιο ανθυγιεινό γεύμα, γιατί δεν θα έχεις την ενέργεια να κόψεις ένα μηλαράκι.

Προσπάθησε λοιπόν να κοιμάσαι νωρίτερα το βράδυ και να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 με 8 ώρες. Αν δυσκολεύεσαι γιατί το ρολόι σου έχει βγει εντελώς εκτός προγράμματος, δοκίμασε να διαβάσεις κάτι χαλαρό πριν ξαπλώσεις και μείνε μακριά από το μπλε φως του κινητού και της τηλεόρασης. Και εννοείται πως όταν τρως το βραδινό σου πολύ αργά είναι πιο δύσκολο να ξαπλώσεις νωρίς και να κοιμηθείς με γεμάτο στομάχι. 

Plus: Ενίσχυσε το αδυνάτισμα και την αποτοξίνωση με ένα συμπλήρωμα διατροφής.