Mπορεί να μην το καταλαβαίνεις (δεν βοηθάει κι ο καιρός)  αλλά έχουμε πια αλλάξει εποχή. Βέβαια με την τωρινή κατάσταση που επικρατεί και όλοι βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον καραντίνα, μάλλον δεν θα καταλάβουμε και ιδιαίτερα τον ερχομό της άνοιξης.

Ωστόσο υπάρχει μια απορία που την έχουμε πάντα. Τελικά την άνοιξη πρέπει ή όχι να φοράμε αντιηλιακό; Κόντρα λοιπόν σε όλα τα προγνωστικά, η απάντηση είναι «ναι, πρέπει να φοράμε». Μπορεί να νομίζεις πως την άνοιξη η έκθεση στον ήλιο δεν είναι τόσο επικίνδυνη, όσο είναι το καλοκαίρι. Στην τελική δεν κάνει τόση ζέστη, επομένως ο ήλιος δεν μπορεί να είναι τόσο βλαβερός, σωστά;

Λάθος! Οι ακτίνες UVA είναι σταθερές όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Γι’ αυτό να προσέχεις και να προστατεύεις το δέρμα σου από βλάβες, γήρανση και δερματικές παθήσεις.

Να 6 πράγματα που δεν ήξερες για το αντιηλιακό την άνοιξη:

#1. Ο ήλιος της άνοιξης μερικές φορές θεωρείται πιο επικίνδυνος επειδή οι θερμοκρασίες είναι πιο δροσερές και δεν γνωρίζεις πάντα πόσο ήλιο παίρνεις.

#2. Η άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσεις ένα νέο μπουκάλι αντηλιακό. Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι το αντηλιακό λήγει και χάνει την αποτελεσματικότητά του με την πάροδο του χρόνου. Δεν συνιστάται η χρήση αντηλιακού του περασμένου έτους για φέτος.

#3. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς αρκετό αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 15. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς μία επαρκή ποσότητα για το πρόσωπο και το λαιμό μόνο.

#4. Το αντιηλιακό παύει να κάνει τη δουλειά του και χαλάει όταν εκτίθεται σε ηλιακό φως, ιδρώτα ή νερό. Γι 'αυτό συνιστάται να εφαρμόζεις ξανά αντηλιακό κάθε δύο ώρες. Εάν ξοδεύεις πάνω από δύο ώρες σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να βάλεις ξανά αντηλιακό.

#5. Είναι σημαντικό επίσης να προστατεύεις τα μάτια σου. Μεταξύ 5 και 10% των καρκίνων του δέρματος εμφανίζονται στα βλέφαρα σύμφωνα με την Εταιρεία Καρκίνου του Δέρματος. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

#6. Ακολούθησε τους ίδιους κανόνες για την προστασία από τον ήλιο όπως και το καλοκαίρι. Φόρεσε αντηλιακό, απόφυγε να καθίσεις απευθείας στον ήλιο μεταξύ 10:00 π.μ. και 4:00 μ.μ., φόρεσε ένα καπέλο, βάλε άνετα ρούχα με μακριά μανίκια.