Κατά την περίοδο των γιορτών είναι πολύ εύκολο να πάρει κάποιος κιλά αν δεν προσέχει. Το φαγητό, τα γλυκά κι όλα τα εδέσματα της εποχής αποτελούν καθημερνούς πειρασμούς που είναι δύσκολο να αποφύγεις, όμως, αν δεν έχεις ένα πλάνο, θα οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους σου. Τι μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις:

  • Πρόσεχε με την αλόγιστη κατανάλωση σνακ. Τα μπισκότα, τα κέικ κι οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτά είναι εξοπλισμένα με πολλές θερμίδες, τις οποίες δεν καταλαβαίνεις εύκολα ότι προσλαμβάνεις εκείνη την ώρα. Για να βοηθήσεις την κατάσταση, φρόντισε να έχεις πιο υγιεινές επιλογές, ώστε, όταν η λιγούρα χτυπήσει την πόρτα, να απαντήσεις με τον σωστό τρόπο.

  • Ρύθμισε τις ποσότητες του φαγητού. Μην υπερφορτώνεις το πιάτο σου και προσπάθησε να χρησιμοποιείς πιο μικρό μέγεθος, ώστε να πείθεις το μυαλό σου ότι τρως μία γεμάτη ποσότητα φαγητού, αντί για ένα μισογεμάτο, μεγαλύτερο πιάτο.

  • Κοιμήσου αρκετά. Όταν δεν κοιμάσαι επαρκώς, καταλήγεις να τρως περισσότερο την επόμενη μέρα και να προσλαμβάνεις περισσότερες θερμίδες.

  • Αύξησε την πρόσληψη πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει στο να νιώθεις χορτάτος με λιγότερη ποσότητα φαγητού, άρα και λιγότερες θερμίδες.

  • Προσπάθησε να περιορίσεις την κατανάλωση γλυκών. Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης αποτελεί μία από τις πιο κοινές αιτίες αύξησης σωματικού βάρους.

  • Απόφυγε επεξεργασμένες τροφές. Οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν ανθυγιεινά λιπαρά και υπερβολική ποσότητα ζάχαρης που, ειδικά συνδυαστικά, αποτελούν πολύ κακές τροφές για το σωματικό σου βάρος.