Oι γιορτές πέρασαν, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι πήραν μαζί τους κι όλες τις περίσσιες θερμίδες που προσέθεσαν εκείνα τα λαχταριστά εδέσματα και τα γλυκά των ημερών. Τα τραπέζια με τους συγγενείς και τους φίλους ήταν πολλά, ο μπουφές ξαναγέμιζε καθημερινά και τώρα καλείσαι να αντιμετωπίσεις όλα αυτά που άφησε πίσω του, κοινώς να κάνεις detox.

Το detox ή αλλιώς «αποτοξίνωση» είναι η μέθοδος του οργανισμού σου για να καθαριστεί από τις περίσσιες τοξίνες και να ενισχύσει συνολικά την υγεία του. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται το συκώτι, τα νεφρά κι οι πνεύμονες, ακόμα και το δέρμα, στο οποίο πολλές φορές αποτυπώνονται τα αποτελέσματα των τροφικών καταχρήσεων, βελτιώνεται η πέψη κι ο ύπνος και αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας που νιώθεις μέσα στη μέρα.

Το detox μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα κι αν αντιμετωπίζεις προβλήματα σωματικής δυσοσμίας, αφού οι διάφορες τοξίνες είναι που αυτές που συχνά κρύβονται πίσω από το δυσάρεστο αυτό πρόβλημα.
Για να βάλεις σε εφαρμογή το πρόγραμμα της αποτοξίνωσής σου, θα πρέπει να αρχίσεις να ακολουθείς ορισμένα απλά αλλά πολύ βασικά tips:
1. Προτίμησε τροφές ολικής άλεσης και στη φυσική τους κατάσταση, χωρίς πολλή επεξεργασία. 
Οι χυμοί και τα smoothies αποτελούν την καλύτερη παρέα αυτήν την περίοδο και μπορούν να σου προσφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για το συκώτι και το πεπτικό σύστημα.

 2.Αντικατάστησε το λευκό ρύζι, την πατάτα και το ψωμί με υδατάνθρακες ολικής άλεσης, όπως το καστανό ρύζι, το κινόα κι o αμάρανθος.

3.Βάλε στη διατροφή σου κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα, όπως τα καρότα και η κολοκύθα.

4.Πιες πολύ νερό για να καθαρίσεις τον οργανισμό σου και να αφήσεις στην άκρη τα αναψυκτικά και τα επιβλαβή ροφήματα που είναι λαχταριστά αλλά γεμάτα τοξίνες.

5.Απόφυγε τον καφέ, το αλκοόλ, τα γαλακτοκομικά, τις επεξεργασμένες τροφές και τα κορεσμένα λιπαρά, όπως επίσης προϊόντα για το δέρμα που έχουν πολλά χημικά.