VIOGENESIS PANKREATIN PELLETS 60tabs

εταιρεία: VIOGENESIS
ΚΩΔ: PHCR9058
BARCODE: 4260006584782

PANKREATIN PELLETS Πεπτικά ένζυμα με υψηλή δραστικότητα λιπάσης60 γαστροανθεκτικές-εντεροδιαλυτές κάψουλες σε μορφή πέλλετ Τι είναι το πάγκρεας;Το πάγκρεας είναι ένα πεπτικό όργανο στην κοιλιά που βρ … Περισσότερα

Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 188 BonusPoints
-25%
από 25.00€ 18.75€
Άμεσα Διαθέσιμο

PANKREATIN PELLETS Πεπτικά ένζυμα με υψηλή δραστικότητα λιπάσης
60 γαστροανθεκτικές-εντεροδιαλυτές κάψουλες σε μορφή πέλλετ

Τι είναι το πάγκρεας;
Το πάγκρεας είναι ένα πεπτικό όργανο στην κοιλιά που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το στομάχι. Η κύρια εργασία του είναι να παράγει ένζυμα που απαιτούνται για την πέψη και την απορρόφηση των τροφίμων. Τα ένζυμα που εκκρίνονται περιλαμβάνουν λιπάσες που χωνεύουν το λίπος, πρωτεάσες που χωνεύουν τις πρωτεΐνες και αμυλάσες που χωνεύουν τα μόρια αμύλου.

 

Πώς το πάγκρεας βοηθά στην πέψη;
Οι ορμόνες που σχηματίζονται στο τοίχωμα του δωδεκαδακτύλου δίνουν σήμα στο πάγκρεας πόση ακριβώς παγκρεατική έκκριση ενζύμων και διττανθρακικού θα χρειαστεί για να χωνευθεί η ποσότητα των τεσσάρων διατροφικών συστατικών (πρωτεΐνη, σάκχαρα, άμυλα και λιπίδια) που αφήνει το στομάχι.
Ένα πάγκρεας που λειτουργεί κανονικά εκκρίνει περίπου 8  κούπες παγκρεατικού χυμού στο δωδεκαδάκτυλο καθημερινά. Αυτό το υγρό περιέχει παγκρεατικά ένζυμα για να βοηθήσει την πέψη και διττανθρακικό για να εξουδετερώνει το στομαχικό οξύ που εισέρχεται στο λεπτό έντερο.

 

Τι κάνουν τα παγκρεατικά ένζυμα;
Η παγκρεατική πρωτεάση χωνεύει τις μακρύς πρωτεϊνικές αλυσίδες που βρίσκονται στο κρέας, στα αυγά και στο τυρί σε μικρότερες πρωτεϊνικές αλυσίδες που μπορούν να απορροφηθούν μέσω του εντερικού τοιχώματος στην κυκλοφορία του αίματος. Οι πρωτεάσες βοηθούν να διατηρηθεί το έντερο απαλλαγμένο από παράσιτα όπως βακτηρίδια, μύκητες και πρωτόζωα. Η έλλειψη της παγκρεατικής πρωτεάσης μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες ή σχηματισμό τοξικών ουσιών εξαιτίας ατελούς χώνευσης πρωτεϊνών και αυξημένο κίνδυνο για εντερικές λοιμώξεις.
Η παγκρεατική αμυλάση χωνεύει το άμυλο και το γλυκογόνο, αλλά όχι την κυτταρίνη, για να σχηματιστούν τα απλά σάκχαρα, η λακτόζη (γαλακτοκομικά), η μαλτόζη (δημητριακά) και η σουκρόζη (ζάχαρη). Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει διάρροια λόγω των επιδράσεων του άπεπτου αμύλου στο κόλον.
Η λιπάση λειτουργεί με τη χολή από το συκώτι για να διασπά τα μόρια λίπους ώστε να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν από το σώμα. Συγκεκριμένα, η παγκρεατική λιπάση χωνεύει τα λίπη σε γλυκερόλη (για να μετατραπεί σε γλυκόζη) και σε λιπαρά οξέα. Έλλειψη της παγκρεατικής λιπάσης μπορεί να προκαλέσει: Έλλειψη των απαραίτητων λιπών και λιποδιαλυτών βιταμινών και διάρροια ή/και λιπαρά κόπρανα.

 

Τι είναι τα συμπληρώματα πεπτικών ενζύμων;
Τα συμπληρώματα ενζύμων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα διατροφικά συμπληρώματα. Τα ένζυμα είναι μόρια που επιταχύνουν τις χημικές αντιδράσεις –  είτε βοηθούν στην κατασκευή νέων μορίων είτε χωρίζουν τους δεσμούς που ενώνουν τα μόρια μαζί για να τα διασπάσουν σε μικρότερες μονάδες. Στην περίπτωση των προϊόντων ενζύμων, συχνά περιέχουν πεπτικά ένζυμα που προέρχονται από πηγές παγκρέατος (παγκρεατίνη), μυκήτων ή φυτών. Αυτά τα ένζυμα λειτουργούν πολύ παρόμοια με τον τρόπο που τα πεπτικά ένζυμα εκκρίνονται από τη λειτουργία του παγκρέατος. Τα παρασκευάσματα ενζύμων έχουν αποδειχθεί χρήσιμα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Υποστήριξη πέψης του καρκίνου
 • Ηπατίτιδα C
 • Έρπης ζωστήρας
 • Φλεγμονή, αθλητικά τραύματα και τραύμα
 • Παγκρεατική ανεπάρκεια
 • Τροφικές αλλεργίες
 • Πολλαπλή σκλήρυνση
 • Ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλες αυτοάνοσες διαταραχές

 

Ποια είναι η διαφορά του συμπληρώματος παγκρεατίνης της VIOGENESIS από άλλα αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου;
Το προϊόν παγκρεατικών ενζύμων της VIOGENENESIS είναι σε μορφή pellets. Είναι εντεροδιαλυτά. Η κάψουλα ανοίγει στο στομάχι, τα pellets ανακατεύονται με τα τρόφιμα και κατεβαίνουν και απλώνουν σε όλο το μήκος του εντέρου και εκεί ανοίγουν.

 

Μπορεί η λήψη συμπληρωματικών πεπτικών ενζύμων να βελτιώσει την πέψη;
Ναι, στην πραγματικότητα, η χρήση παρασκευασμάτων πεπτικών ενζύμων για τη στήριξη της σωστής πεπτικής λειτουργίας χρησιμοποιείται στη συμβατική ιατρική σε περιπτώσεις παγκρεατικής ανεπάρκειας και κυστικής ίνωσης (μια σπάνια κληρονομική διαταραχή). Η παγκρεατική ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται από εξασθενημένη πέψη, δυσαπορρόφηση, ανεπάρκειες θρεπτικών ουσιών και κοιλιακή δυσφορία.

 

Ποιοι είναι οι λόγοι να πάρει κάποιος παγκρεατικά ένζυμα;
Η παγκρεατική ανεπάρκεια είναι η αδυναμία του παγκρέατος να εκκρίνει τα ένζυμα που χρειάζονται για την πέψη. Η ύπαρξη ανεπαρκούς ποσότητας παγκρεατικών ενζύμων είναι πολύ συχνή στους ανθρώπους με καρκίνο του παγκρέατος. Όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετά ένζυμα για να διασπάσει τα τρόφιμα, απαιτούνται προϊόντα παγκρεατικών ενζύμων. Οι γιατροί μερικές φορές συνταγογραφούν πεπτικά ένζυμα, συμπεριλαμβανομένων των παγκρεατικών ενζύμων, σε ασθενείς που έχουν καταστάσεις που προκαλούν κακή απορρόφηση. Αυτά τα προϊόντα συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και της απορρόφησης των τροφίμων.
Μερικές από τις καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν παγκρεατική ανεπάρκεια περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση (διαδικασία Whipple ή ολική παγκρεατεκτομή), απόφραξη ή στένωση του παγκρεατικού ή χολικού αγωγού (σωλήνες που φέρουν παγκρεατικό χυμό ή χολή), όγκους του παγκρέατος ή του δωδεκαδακτύλου, κυστική ίνωση ή παγκρεατίτιδα.

 

Όφελος των παγκρεατικών ενζύμων στην πέψη και κατά της απώλειας βάρους των ασθενών με παγκρεατικό καρκίνο
Ο καρκίνος του παγκρέατος δημιουργεί μια ανεπάρκεια παγκρεατικών ενζύμων (ονομάζεται παγκρεατική ανεπάρκεια), διττανθρακικού και χολικών αλάτων, με αποτέλεσμα την κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα, τη μεγάλη απώλεια βάρους και τον σοβαρό υποσιτισμό. Η λήψη συμπληρωμάτων παγκρεατικών ενζύμων μπορεί να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής σε αυτούς τους ασθενείς (1). Για να αποφευχθεί η νοσηρότητα και η θνησιμότητα που σχετίζονται με τον υποσιτισμό και για τη βελτίωση του βάρους και της θρεπτικής κατάστασης των ασθενών, η θεραπεία υποκατάστασης παγκρεατικών ενζύμων με στοματικά παγκρεατικά ένζυμα κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής (2).
Σε μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή δοκιμή 21 ασθενών με μη αναστρέψιμο καρκίνο της περιοχής της κεφαλής του παγκρέατος (με εικαζόμενη απόφραξη του παγκρεατικού αγωγού), η χορήγηση υψηλής δόσης συμπληρωμάτων παγκρεατικών ενζύμων και διατροφικές συμβουλές απέτρεψαν την απώλεια βάρους. Οι ασθενείς που λάμβαναν παγκρεατικά ένζυμα κέρδισαν 1,2% (0,7 κιλά) σωματικού βάρους, ενώ οι ασθενείς που λάμβαναν placebo (εικονικό φάρμακο) έχασαν 3,7% (2,2 κιλά) σωματικού βάρους. Η απορρόφηση των λιπών και η ημερήσια συνολική πρόσληψη ενέργειας στους ασθενείς που λάμβαναν παγκρεατικά ένζυμα βελτιώθηκαν, ενώ στους ασθενείς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο επιδεινώθηκαν (3). Η επιθετική αναπλήρωση των ενζύμων του παγκρέατος είναι σημαντική για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εντέρου και την αποτροπή του υποσιτισμού στους ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος (4).

 

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ανεπάρκεια των παγκρεατικών ενζύμων
1) Αισθήματα δυσπεψίας
2) Κράμπες μετά τα γεύματα
3) Μεγάλες ποσότητες αερίου
4) Άσχημη μυρωδιά αερίων ή κοπράνων
5) Κόπρανα που επιπλέουν ή λιπαρά κόπρανα (στεατόρροια)
– Ανοιχτόχρωμα, κίτρινα ή πορτοκαλί κόπρανα
– Συχνά κόπρανα
– Υδαρή κόπρανα
– Απώλεια βάρους

 

Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν το πάγκρεας μου εκκρίνει αρκετά ένζυμα;
Οι γιατροί χρησιμοποιούν τόσο τα σωματικά συμπτώματα όσο και τις εργαστηριακές εξετάσεις για την εκτίμηση της παγκρεατικής λειτουργίας. Τα συνηθισμένα συμπτώματα της παγκρεατικής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν κοιλιακή φούσκωμα και δυσφορία, αέρια, δυσπεψία, και τη διέλευση άπεπτης τροφής στα κόπρανα. Για εργαστηριακή διάγνωση, οι περισσότεροι γιατροί με προσανατολισμό τη διατροφική ιατρική χρησιμοποιούν εξειδικευμένη πεπτική ανάλυση. Ένας άλλος δείκτης της παγκρεατικής ανεπάρκειας είναι η εντερική υπερανάπτυξη του μύκητα Candida albicans. Εκτός από το ότι είναι απαραίτητες για την πέψη των πρωτεϊνών, οι πρωτεάσες εξυπηρετούν αρκετές άλλες σημαντικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, οι πρωτεάσες, καθώς και άλλες πεπτικές εκκρίσεις, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για τη διατήρηση του λεπτού εντέρου χωρίς παράσιτα (βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα και εντερικά σκουλήκια) (5).

 

Η χρήση των παγκρεατικών ενζύμων για την αντιμετώπιση της οργανικής και λειτουργικής δυσπεψίας
Η δυσπεψία ταξινομείται είτε ως οργανική δυσπεψία (που παράγεται από αναγνωρίσιμα αίτια, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκω) είτε από λειτουργική δυσπεψία. Η αιτία της λειτουργικής δυσπεψίας είναι άγνωστη στους περισσότερους ασθενείς. Παρόλο που η λειτουργική δυσπεψία δεν φαίνεται να μειώνει το προσδόκιμο ζωής, τα συμπτώματα καταλήγουν σε σημαντική νοσηρότητα και ιατρική δαπάνη και επηρεάζουν περίπου το 20% -25% των ανθρώπων στον δυτικό κόσμο.
Οι τρέχουσες οδηγίες συστήνουν την καταστολή της οξύτητας με ανταγωνιστές H2 ή αναστολείς αντλίας πρωτονίων (π.χ. ομεπραζόλη) για τη λειτουργική δυσπεψία. Επίσης μερικές φορές χρησιμοποιούνται προκινητικά φάρμακα (π.χ. μετοκλοπραμίδη) και τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, αλλά η έρευνα είναι περιορισμένη και ασαφής. Τα συμπληρώματα των παγκρεατικών ενζύμων μερικές φορές χρησιμοποιούνται εμπειρικά αλλά τα στοιχεία είναι περιορισμένα. Σε μια μικρή μελέτη με 18 υγιείς εθελοντές, ο συνδυασμός λιπάσης 30.000 μονάδων USP, πρωτεάσης 112.500 μονάδων USP και αμυλάσης 99.600 μονάδων USP μείωσε τη φούσκωμα, τα αέρια και την πληρότητα μετά από ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (6).
Μερικοί ερευνητές έχουν προτείνει ότι η λειτουργική δυσπεψία μπορεί να προκληθεί από ήπια λειτουργική παγκρεατική διαταραχή (7).

 

Τα πεπτικά ένζυμα απορροφώνται;
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το σώμα επιδιώκει να διαφυλάξει τα πεπτικά του ένζυμα απορροφώντας τα. Πολλές μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι όταν δίνονται συμπληρωματικά πεπτικά ένζυμα
από το στόμα απορροφούνται άθικτα στην κυκλοφορία του αίματος (8-12).

 

Πώς μπορούν τα πεπτικά ένζυμα να βοηθήσουν στις τροφικές αλλεργίες;
Τα πεπτικά ένζυμα μπορούν να βοηθήσουν στις τροφικές αλλεργίες βελτιώνοντας την πέψη. Προκειμένου ένα μόριο τροφίμου να προκαλέσει αλλεργική απόκριση, πρέπει να είναι ένα αρκετά μεγάλο. Σε μελέτες που διεξήχθησαν κατά τη δεκαετία του 1930 και του 1940, τα πεπτικά ένζυμα αποδείχτηκαν αρκετά αποτελεσματικά στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών (13-14). Συνήθως τα άτομα που δεν εκκρίνουν αρκετές πρωτεάσες υποφέρουν από πολλαπλές τροφικές αλλεργίες.

 

Γιατί τα πεπτικά ένζυμα χρησιμοποιούνται ως φυσικοί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες;
Οι πρωτεάσες είναι σημαντικές για την πρόληψη της βλάβης των ιστών κατά τη διάρκεια της φλεγμονής και του σχηματισμού ινωδών θρόμβων. Οι πρωτεάσες αυξάνουν τη διάσπαση του ινώδους, μια διαδικασία γνωστή ως ινωδόλυση. Ο ρόλος του ινώδους στην προώθηση της φλεγμονής είναι να σχηματίσει έναν τοίχο γύρω από την περιοχή της φλεγμονής που έχει ως αποτέλεσμα την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων και των λεμφικών αγγείων που οδηγούν σε οίδημα. Το ινώδες μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη θρόμβων αίματος που μπορούν να αποκολληθούν και να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές προσβολές.
Τα παγκρεατικά ένζυμα και τα παρασκευάσματα ενζύμων πρωτεάσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμα στη θεραπεία πολλών οξειών και χρόνιων φλεγμονωδών καταστάσεων, όπως αθλητικούς τραυματισμούς, τενοντίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα (15-16).
Εκτός από τη χρήση τους ως αντιφλεγμονώδους παράγοντα σε περιπτώσεις τραύματος και φλεγμονής, τα παγκρεατικά ένζυμα χρησιμοποιούνται συχνά στη θεραπεία της θρομβοφλεβίτιδας, μιας νόσου στην οποία θρόμβοι αίματος αναπτύσσονται σε φλέβες, οι οποίες γίνονται φλεγμονώδεις και μπορούν να εκτοπιστούν και να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές προσβολές.

 

Πώς τα πεπτικά ένζυμα βοηθούν τις αυτοάνοσες καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα;
Τα οφέλη σε ορισμένες φλεγμονώδεις καταστάσεις φαίνεται να σχετίζονται με το να βοηθούν στη διάσπαση των ανοσοσυμπλεγμάτων που σχηματίζονται ανάμεσα στα αντισώματα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα και τα συστατικά τα οποία δεσμεύουν (αντιγόνα). Οι καταστάσεις που συνδέονται με υψηλά επίπεδα ανοσοσυμπλεγμάτων στο αίμα αναφέρονται ως αυτοάνοσες παθήσεις και περιλαμβάνουν ασθένειες όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκος, σκληρόδερμα και σκλήρυνση κατά πλάκας. Υψηλότερα επίπεδα κυκλοφορούντων ανοσοσυμπλεγμάτων παρατηρούνται επίσης στην ελκώδη κολίτιδα, τη νόσο του Crohn και το AIDS (17-19).

 

Τα πεπτικά ένζυμα είναι χρήσιμα στον καρκίνο;
Ναι. Τα παρασκευάσματα ενζύμων έχουν προωθηθεί από πολυάριθμους επαγγελματίες που ειδικεύονται σε εναλλακτικές θεραπείες καρκίνου για πολλά χρόνια, αλλά πιο πρόσφατα από τον γιατρό Nicholas Gonzalez (20). Υπήρξαν αρκετές κλινικές μελέτες σε ποικίλους καρκίνους που έδειξαν βελτιώσεις στην ποιότητα και την παράταση της ζωής με λήψη παγκρεατικών ενζύμων (21).

 

Σε ποιες άλλες παθήσεις μπορούν να βοηθήσουν τα πεπτικά ένζυμα;
Ο κατάλογος των παθήσεων που ωφελούνται από τη λήψη πεπτικών ενζύμων φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς. Για παράδειγμα, μία πιθανή χρήση είναι στη θεραπεία των σχετιζόμενων με ιούς ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας C και του απλού έρπητα. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη για την αντιμετώπιση του έρπητα ζωστήρα, ένα από του στόματος χορηγούμενο παρασκεύασμα πεπτικών ενζύμων ήταν πιο αποτελεσματικό από την καθιερωμένη φαρμακευτική θεραπεία (acyclovir) (22). Σε μία μελέτη σε ασθενείς με ηπατίτιδα C, τα σκευάσματα πεπτικών ενζύμων αποδείχθηκαν ελαφρώς ανώτερα από την άλφα-ιντερφερόνη στη βελτίωση των εργαστηριακών τιμών και των συμπτωμάτων (23).

 

Πώς μπορείτε να παίρνετε τα παγκρεατικά ένζυμα
Πάρτε τα ένζυμα με κάθε γεύμα ή σνακ που περιέχει λίπος, ειδικά κρέας, γαλακτοκομικά, ψωμί και επιδόρπια.
Ξεκινήστε με τη μικρότερη απαραίτητη δόση. Ρυθμίστε ανάλογα με τη σοβαρότητα της παγκρεατικής ανεπάρκειας.
Πάρτε τα ένζυμα στην αρχή του γεύματος ή του σνακ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή λειτουργία των ενζύμων. Τα ένζυμα γενικά δεν δουλεύουν καλά αν τα ξεχάσετε και τα λάβετε στο τέλος του γεύματος.

PANKREATIN PELLETS Πεπτικά ένζυμα με υψηλή δραστικότητα λιπάσης
60 γαστροανθεκτικές-εντεροδιαλυτές κάψουλες σε μορφή πέλλετ

Τι είναι το πάγκρεας;
Το πάγκρεας είναι ένα πεπτικό όργανο στην κοιλιά που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το στομάχι. Η κύρια εργασία του είναι να παράγει ένζυμα που απαιτούνται για την πέψη και την απορρόφηση των τροφίμων. Τα ένζυμα που εκκρίνονται περιλαμβάνουν λιπάσες που χωνεύουν το λίπος, πρωτεάσες που χωνεύουν τις πρωτεΐνες και αμυλάσες που χωνεύουν τα μόρια αμύλου.

 

Πώς το πάγκρεας βοηθά στην πέψη;
Οι ορμόνες που σχηματίζονται στο τοίχωμα του δωδεκαδακτύλου δίνουν σήμα στο πάγκρεας πόση ακριβώς παγκρεατική έκκριση ενζύμων και διττανθρακικού θα χρειαστεί για να χωνευθεί η ποσότητα των τεσσάρων διατροφικών συστατικών (πρωτεΐνη, σάκχαρα, άμυλα και λιπίδια) που αφήνει το στομάχι.
Ένα πάγκρεας που λειτουργεί κανονικά εκκρίνει περίπου 8  κούπες παγκρεατικού χυμού στο δωδεκαδάκτυλο καθημερινά. Αυτό το υγρό περιέχει παγκρεατικά ένζυμα για να βοηθήσει την πέψη και διττανθρακικό για να εξουδετερώνει το στομαχικό οξύ που εισέρχεται στο λεπτό έντερο.

 

Τι κάνουν τα παγκρεατικά ένζυμα;
Η παγκρεατική πρωτεάση χωνεύει τις μακρύς πρωτεϊνικές αλυσίδες που βρίσκονται στο κρέας, στα αυγά και στο τυρί σε μικρότερες πρωτεϊνικές αλυσίδες που μπορούν να απορροφηθούν μέσω του εντερικού τοιχώματος στην κυκλοφορία του αίματος. Οι πρωτεάσες βοηθούν να διατηρηθεί το έντερο απαλλαγμένο από παράσιτα όπως βακτηρίδια, μύκητες και πρωτόζωα. Η έλλειψη της παγκρεατικής πρωτεάσης μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες ή σχηματισμό τοξικών ουσιών εξαιτίας ατελούς χώνευσης πρωτεϊνών και αυξημένο κίνδυνο για εντερικές λοιμώξεις.
Η παγκρεατική αμυλάση χωνεύει το άμυλο και το γλυκογόνο, αλλά όχι την κυτταρίνη, για να σχηματιστούν τα απλά σάκχαρα, η λακτόζη (γαλακτοκομικά), η μαλτόζη (δημητριακά) και η σουκρόζη (ζάχαρη). Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει διάρροια λόγω των επιδράσεων του άπεπτου αμύλου στο κόλον.
Η λιπάση λειτουργεί με τη χολή από το συκώτι για να διασπά τα μόρια λίπους ώστε να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν από το σώμα. Συγκεκριμένα, η παγκρεατική λιπάση χωνεύει τα λίπη σε γλυκερόλη (για να μετατραπεί σε γλυκόζη) και σε λιπαρά οξέα. Έλλειψη της παγκρεατικής λιπάσης μπορεί να προκαλέσει: Έλλειψη των απαραίτητων λιπών και λιποδιαλυτών βιταμινών και διάρροια ή/και λιπαρά κόπρανα.

 

Τι είναι τα συμπληρώματα πεπτικών ενζύμων;
Τα συμπληρώματα ενζύμων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα διατροφικά συμπληρώματα. Τα ένζυμα είναι μόρια που επιταχύνουν τις χημικές αντιδράσεις –  είτε βοηθούν στην κατασκευή νέων μορίων είτε χωρίζουν τους δεσμούς που ενώνουν τα μόρια μαζί για να τα διασπάσουν σε μικρότερες μονάδες. Στην περίπτωση των προϊόντων ενζύμων, συχνά περιέχουν πεπτικά ένζυμα που προέρχονται από πηγές παγκρέατος (παγκρεατίνη), μυκήτων ή φυτών. Αυτά τα ένζυμα λειτουργούν πολύ παρόμοια με τον τρόπο που τα πεπτικά ένζυμα εκκρίνονται από τη λειτουργία του παγκρέατος. Τα παρασκευάσματα ενζύμων έχουν αποδειχθεί χρήσιμα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Υποστήριξη πέψης του καρκίνου
 • Ηπατίτιδα C
 • Έρπης ζωστήρας
 • Φλεγμονή, αθλητικά τραύματα και τραύμα
 • Παγκρεατική ανεπάρκεια
 • Τροφικές αλλεργίες
 • Πολλαπλή σκλήρυνση
 • Ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλες αυτοάνοσες διαταραχές

 

Ποια είναι η διαφορά του συμπληρώματος παγκρεατίνης της VIOGENESIS από άλλα αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου;
Το προϊόν παγκρεατικών ενζύμων της VIOGENENESIS είναι σε μορφή pellets. Είναι εντεροδιαλυτά. Η κάψουλα ανοίγει στο στομάχι, τα pellets ανακατεύονται με τα τρόφιμα και κατεβαίνουν και απλώνουν σε όλο το μήκος του εντέρου και εκεί ανοίγουν.

 

Μπορεί η λήψη συμπληρωματικών πεπτικών ενζύμων να βελτιώσει την πέψη;
Ναι, στην πραγματικότητα, η χρήση παρασκευασμάτων πεπτικών ενζύμων για τη στήριξη της σωστής πεπτικής λειτουργίας χρησιμοποιείται στη συμβατική ιατρική σε περιπτώσεις παγκρεατικής ανεπάρκειας και κυστικής ίνωσης (μια σπάνια κληρονομική διαταραχή). Η παγκρεατική ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται από εξασθενημένη πέψη, δυσαπορρόφηση, ανεπάρκειες θρεπτικών ουσιών και κοιλιακή δυσφορία.

 

Ποιοι είναι οι λόγοι να πάρει κάποιος παγκρεατικά ένζυμα;
Η παγκρεατική ανεπάρκεια είναι η αδυναμία του παγκρέατος να εκκρίνει τα ένζυμα που χρειάζονται για την πέψη. Η ύπαρξη ανεπαρκούς ποσότητας παγκρεατικών ενζύμων είναι πολύ συχνή στους ανθρώπους με καρκίνο του παγκρέατος. Όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετά ένζυμα για να διασπάσει τα τρόφιμα, απαιτούνται προϊόντα παγκρεατικών ενζύμων. Οι γιατροί μερικές φορές συνταγογραφούν πεπτικά ένζυμα, συμπεριλαμβανομένων των παγκρεατικών ενζύμων, σε ασθενείς που έχουν καταστάσεις που προκαλούν κακή απορρόφηση. Αυτά τα προϊόντα συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και της απορρόφησης των τροφίμων.
Μερικές από τις καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν παγκρεατική ανεπάρκεια περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση (διαδικασία Whipple ή ολική παγκρεατεκτομή), απόφραξη ή στένωση του παγκρεατικού ή χολικού αγωγού (σωλήνες που φέρουν παγκρεατικό χυμό ή χολή), όγκους του παγκρέατος ή του δωδεκαδακτύλου, κυστική ίνωση ή παγκρεατίτιδα.

 

Όφελος των παγκρεατικών ενζύμων στην πέψη και κατά της απώλειας βάρους των ασθενών με παγκρεατικό καρκίνο
Ο καρκίνος του παγκρέατος δημιουργεί μια ανεπάρκεια παγκρεατικών ενζύμων (ονομάζεται παγκρεατική ανεπάρκεια), διττανθρακικού και χολικών αλάτων, με αποτέλεσμα την κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα, τη μεγάλη απώλεια βάρους και τον σοβαρό υποσιτισμό. Η λήψη συμπληρωμάτων παγκρεατικών ενζύμων μπορεί να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής σε αυτούς τους ασθενείς (1). Για να αποφευχθεί η νοσηρότητα και η θνησιμότητα που σχετίζονται με τον υποσιτισμό και για τη βελτίωση του βάρους και της θρεπτικής κατάστασης των ασθενών, η θεραπεία υποκατάστασης παγκρεατικών ενζύμων με στοματικά παγκρεατικά ένζυμα κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής (2).
Σε μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή δοκιμή 21 ασθενών με μη αναστρέψιμο καρκίνο της περιοχής της κεφαλής του παγκρέατος (με εικαζόμενη απόφραξη του παγκρεατικού αγωγού), η χορήγηση υψηλής δόσης συμπληρωμάτων παγκρεατικών ενζύμων και διατροφικές συμβουλές απέτρεψαν την απώλεια βάρους. Οι ασθενείς που λάμβαναν παγκρεατικά ένζυμα κέρδισαν 1,2% (0,7 κιλά) σωματικού βάρους, ενώ οι ασθενείς που λάμβαναν placebo (εικονικό φάρμακο) έχασαν 3,7% (2,2 κιλά) σωματικού βάρους. Η απορρόφηση των λιπών και η ημερήσια συνολική πρόσληψη ενέργειας στους ασθενείς που λάμβαναν παγκρεατικά ένζυμα βελτιώθηκαν, ενώ στους ασθενείς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο επιδεινώθηκαν (3). Η επιθετική αναπλήρωση των ενζύμων του παγκρέατος είναι σημαντική για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εντέρου και την αποτροπή του υποσιτισμού στους ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος (4).

 

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ανεπάρκεια των παγκρεατικών ενζύμων
1) Αισθήματα δυσπεψίας
2) Κράμπες μετά τα γεύματα
3) Μεγάλες ποσότητες αερίου
4) Άσχημη μυρωδιά αερίων ή κοπράνων
5) Κόπρανα που επιπλέουν ή λιπαρά κόπρανα (στεατόρροια)
– Ανοιχτόχρωμα, κίτρινα ή πορτοκαλί κόπρανα
– Συχνά κόπρανα
– Υδαρή κόπρανα
– Απώλεια βάρους

 

Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν το πάγκρεας μου εκκρίνει αρκετά ένζυμα;
Οι γιατροί χρησιμοποιούν τόσο τα σωματικά συμπτώματα όσο και τις εργαστηριακές εξετάσεις για την εκτίμηση της παγκρεατικής λειτουργίας. Τα συνηθισμένα συμπτώματα της παγκρεατικής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν κοιλιακή φούσκωμα και δυσφορία, αέρια, δυσπεψία, και τη διέλευση άπεπτης τροφής στα κόπρανα. Για εργαστηριακή διάγνωση, οι περισσότεροι γιατροί με προσανατολισμό τη διατροφική ιατρική χρησιμοποιούν εξειδικευμένη πεπτική ανάλυση. Ένας άλλος δείκτης της παγκρεατικής ανεπάρκειας είναι η εντερική υπερανάπτυξη του μύκητα Candida albicans. Εκτός από το ότι είναι απαραίτητες για την πέψη των πρωτεϊνών, οι πρωτεάσες εξυπηρετούν αρκετές άλλες σημαντικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, οι πρωτεάσες, καθώς και άλλες πεπτικές εκκρίσεις, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για τη διατήρηση του λεπτού εντέρου χωρίς παράσιτα (βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα και εντερικά σκουλήκια) (5).

 

Η χρήση των παγκρεατικών ενζύμων για την αντιμετώπιση της οργανικής και λειτουργικής δυσπεψίας
Η δυσπεψία ταξινομείται είτε ως οργανική δυσπεψία (που παράγεται από αναγνωρίσιμα αίτια, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ή χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκω) είτε από λειτουργική δυσπεψία. Η αιτία της λειτουργικής δυσπεψίας είναι άγνωστη στους περισσότερους ασθενείς. Παρόλο που η λειτουργική δυσπεψία δεν φαίνεται να μειώνει το προσδόκιμο ζωής, τα συμπτώματα καταλήγουν σε σημαντική νοσηρότητα και ιατρική δαπάνη και επηρεάζουν περίπου το 20% -25% των ανθρώπων στον δυτικό κόσμο.
Οι τρέχουσες οδηγίες συστήνουν την καταστολή της οξύτητας με ανταγωνιστές H2 ή αναστολείς αντλίας πρωτονίων (π.χ. ομεπραζόλη) για τη λειτουργική δυσπεψία. Επίσης μερικές φορές χρησιμοποιούνται προκινητικά φάρμακα (π.χ. μετοκλοπραμίδη) και τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, αλλά η έρευνα είναι περιορισμένη και ασαφής. Τα συμπληρώματα των παγκρεατικών ενζύμων μερικές φορές χρησιμοποιούνται εμπειρικά αλλά τα στοιχεία είναι περιορισμένα. Σε μια μικρή μελέτη με 18 υγιείς εθελοντές, ο συνδυασμός λιπάσης 30.000 μονάδων USP, πρωτεάσης 112.500 μονάδων USP και αμυλάσης 99.600 μονάδων USP μείωσε τη φούσκωμα, τα αέρια και την πληρότητα μετά από ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (6).
Μερικοί ερευνητές έχουν προτείνει ότι η λειτουργική δυσπεψία μπορεί να προκληθεί από ήπια λειτουργική παγκρεατική διαταραχή (7).

 

Τα πεπτικά ένζυμα απορροφώνται;
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το σώμα επιδιώκει να διαφυλάξει τα πεπτικά του ένζυμα απορροφώντας τα. Πολλές μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι όταν δίνονται συμπληρωματικά πεπτικά ένζυμα
από το στόμα απορροφούνται άθικτα στην κυκλοφορία του αίματος (8-12).

 

Πώς μπορούν τα πεπτικά ένζυμα να βοηθήσουν στις τροφικές αλλεργίες;
Τα πεπτικά ένζυμα μπορούν να βοηθήσουν στις τροφικές αλλεργίες βελτιώνοντας την πέψη. Προκειμένου ένα μόριο τροφίμου να προκαλέσει αλλεργική απόκριση, πρέπει να είναι ένα αρκετά μεγάλο. Σε μελέτες που διεξήχθησαν κατά τη δεκαετία του 1930 και του 1940, τα πεπτικά ένζυμα αποδείχτηκαν αρκετά αποτελεσματικά στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών (13-14). Συνήθως τα άτομα που δεν εκκρίνουν αρκετές πρωτεάσες υποφέρουν από πολλαπλές τροφικές αλλεργίες.

 

Γιατί τα πεπτικά ένζυμα χρησιμοποιούνται ως φυσικοί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες;
Οι πρωτεάσες είναι σημαντικές για την πρόληψη της βλάβης των ιστών κατά τη διάρκεια της φλεγμονής και του σχηματισμού ινωδών θρόμβων. Οι πρωτεάσες αυξάνουν τη διάσπαση του ινώδους, μια διαδικασία γνωστή ως ινωδόλυση. Ο ρόλος του ινώδους στην προώθηση της φλεγμονής είναι να σχηματίσει έναν τοίχο γύρω από την περιοχή της φλεγμονής που έχει ως αποτέλεσμα την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων και των λεμφικών αγγείων που οδηγούν σε οίδημα. Το ινώδες μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη θρόμβων αίματος που μπορούν να αποκολληθούν και να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές προσβολές.
Τα παγκρεατικά ένζυμα και τα παρασκευάσματα ενζύμων πρωτεάσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμα στη θεραπεία πολλών οξειών και χρόνιων φλεγμονωδών καταστάσεων, όπως αθλητικούς τραυματισμούς, τενοντίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα (15-16).
Εκτός από τη χρήση τους ως αντιφλεγμονώδους παράγοντα σε περιπτώσεις τραύματος και φλεγμονής, τα παγκρεατικά ένζυμα χρησιμοποιούνται συχνά στη θεραπεία της θρομβοφλεβίτιδας, μιας νόσου στην οποία θρόμβοι αίματος αναπτύσσονται σε φλέβες, οι οποίες γίνονται φλεγμονώδεις και μπορούν να εκτοπιστούν και να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές προσβολές.

 

Πώς τα πεπτικά ένζυμα βοηθούν τις αυτοάνοσες καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα;
Τα οφέλη σε ορισμένες φλεγμονώδεις καταστάσεις φαίνεται να σχετίζονται με το να βοηθούν στη διάσπαση των ανοσοσυμπλεγμάτων που σχηματίζονται ανάμεσα στα αντισώματα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα και τα συστατικά τα οποία δεσμεύουν (αντιγόνα). Οι καταστάσεις που συνδέονται με υψηλά επίπεδα ανοσοσυμπλεγμάτων στο αίμα αναφέρονται ως αυτοάνοσες παθήσεις και περιλαμβάνουν ασθένειες όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκος, σκληρόδερμα και σκλήρυνση κατά πλάκας. Υψηλότερα επίπεδα κυκλοφορούντων ανοσοσυμπλεγμάτων παρατηρούνται επίσης στην ελκώδη κολίτιδα, τη νόσο του Crohn και το AIDS (17-19).

 

Τα πεπτικά ένζυμα είναι χρήσιμα στον καρκίνο;
Ναι. Τα παρασκευάσματα ενζύμων έχουν προωθηθεί από πολυάριθμους επαγγελματίες που ειδικεύονται σε εναλλακτικές θεραπείες καρκίνου για πολλά χρόνια, αλλά πιο πρόσφατα από τον γιατρό Nicholas Gonzalez (20). Υπήρξαν αρκετές κλινικές μελέτες σε ποικίλους καρκίνους που έδειξαν βελτιώσεις στην ποιότητα και την παράταση της ζωής με λήψη παγκρεατικών ενζύμων (21).

 

Σε ποιες άλλες παθήσεις μπορούν να βοηθήσουν τα πεπτικά ένζυμα;
Ο κατάλογος των παθήσεων που ωφελούνται από τη λήψη πεπτικών ενζύμων φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς. Για παράδειγμα, μία πιθανή χρήση είναι στη θεραπεία των σχετιζόμενων με ιούς ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας C και του απλού έρπητα. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη για την αντιμετώπιση του έρπητα ζωστήρα, ένα από του στόματος χορηγούμενο παρασκεύασμα πεπτικών ενζύμων ήταν πιο αποτελεσματικό από την καθιερωμένη φαρμακευτική θεραπεία (acyclovir) (22). Σε μία μελέτη σε ασθενείς με ηπατίτιδα C, τα σκευάσματα πεπτικών ενζύμων αποδείχθηκαν ελαφρώς ανώτερα από την άλφα-ιντερφερόνη στη βελτίωση των εργαστηριακών τιμών και των συμπτωμάτων (23).

 

Πώς μπορείτε να παίρνετε τα παγκρεατικά ένζυμα
Πάρτε τα ένζυμα με κάθε γεύμα ή σνακ που περιέχει λίπος, ειδικά κρέας, γαλακτοκομικά, ψωμί και επιδόρπια.
Ξεκινήστε με τη μικρότερη απαραίτητη δόση. Ρυθμίστε ανάλογα με τη σοβαρότητα της παγκρεατικής ανεπάρκειας.
Πάρτε τα ένζυμα στην αρχή του γεύματος ή του σνακ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή λειτουργία των ενζύμων. Τα ένζυμα γενικά δεν δουλεύουν καλά αν τα ξεχάσετε και τα λάβετε στο τέλος του γεύματος.

Διατροφικά στοιχεία Ανά 1 κάψουλα
Λιπάση 16.000 Μονάδες – FIP (16.000 USP)
Αμυλάση 13.000 Μονάδες – FIP (53.950 USP)
Πρωτεάση      850 Μονάδες – FIP (53.125 USP)

Συστατικά: Πέλλετς Παγκρεατίνης Γαστροανθεκτικά – Εντεροδιαλυτά (σκόνη παγκρεατίνης από χοιρινό, ουδέτερο μεθακρυλικό συμπολυμερές, άμυλο καλαμποκιού), κέλυφος κάψουλας: (ζελατίνη, χρωστική: κόκκινο οξείδιο του σιδήρου, διοξείδιο του τιτανίου)

Συνιστώμενη δοσολογία: Λαμβάνετε καθημερινά 1 έως 3 κάψουλες χωρίς να τις μασάτε, με άφθονο νερό μαζί με τα γεύματα.

 

Σημειώσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777


 Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή μέσω Πιστωτικής Κάρτας

Σημ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤ.ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ(μπορείτε να πληρώσετε με αντικαταβολή-τραπεζική κατάθεση-μετρητοίς )

Προσωπική Παραλαβή της παραγγελίας σας από τα γραφεία μας  :

Κάντε την παραγγελία σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.pharmacy-care.gr .Έχετε δυνατότητα να πληρώσετε κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα. Επίσης μπορείτε όταν κάνετε την παραγγελία σας στο δικτυακό μας κατάστημα να πληρώσετε μέσω ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ή ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ και να παραλάβετε τα προϊόντα σας από τα γραφεία μας στην 2ας Νοεμβρίου 127 - Βασσάνη 29 – Τ.Κ. 38333 – Βόλος. Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες.

Απαραίτητη προϋπόθεση να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το εμπορικό τμήμα τηλ.κέντρο 24210 38774

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:

Προεξοφλήστε την παραγγελία σας σε ένα από τους ακόλουθους λογαριασμούς των Τραπεζών που συνεργαζόμαστε :

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5610 014379 887

IBAN: GR04 0172 6100 0056 1001 4379 887

TΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ: 201 656 563 88

ΙΒΑΝ: GR100 1102 0100 000 201 656 563 88

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA: 3110 0210 1077 853

ΙΒΑΝ: GR29 0140 3110 3110 0210 1077 853

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK:
IBAN: GR0702607270000990102765862

και στείλτε μας το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής πληρωμής στο sales@pharmacy-care.gr . Με την λήψη του αντίγραφου της τραπεζικής εντολής πληρωμής, σας αποστέλλουμε την παραγγελία σας.

Παραγγελίες που επιλέγεται τρόπος πληρωμής ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ σε περίπτωση που η κατάθεση δεν γίνει εντός 3 ημερών η παραγγελία ακυρώνεται αυτόματα.

Σχετικά προϊόντα

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του pharmacy-care.gr και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

6 λόγοι που μας εμπιστεύονται 6
λόγοι που μας εμπιστεύονται
Περισσότερα
Pharmacy Care Newsletter

Εγγραφείτε στην ενημερωτική λίστα μας για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα προϊόντα και τις προσφορές μας

Κάντε εγγραφή

* υποχρεωτικά πεδία

Το Pharmacy-Care θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τις ενημερώσεις που θέλετε να σας στέλνουμε μέσω email:

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@pharmacy-care.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου παρακαλούμε πατήστε εδώ. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

ΕΧΤRΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!