Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία, την ευεξία και είναι ουσιαστικής σημασίας για τις πιο βασικές φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού.

Ορισμένοι παράγοντες, όπως η ηλικία,  το φύλο, η σωματική δραστηριότητα και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, διαφοροποιούν τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου σε νερό, ωστόσο, η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο οργανισμός μας έχει αυξημένες ανάγκες σε ενυδάτωση προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του, κάτι το οποίο πιθανότατα αντιλαμβάνεστε από την αυξημένη επιθυμία σας για νερό.

Μερικά από τα πιο αξιόλογα οφέλη της ενυδάτωσης είναι :

  • Η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, όπου τα κύτταρα εφοδιάζονται με φρέσκο αίμα, γεμάτο οξυγόνο και ο εγκέφαλος παραμένει σε εγρήγορση.
  • Η διαδικασία της πέψης. Το νερό απαιτείται για να διαλύσει τα θρεπτικά στοιχεία, έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσουν στα κύτταρα.
  • Η υγιής λειτουργία της καρδιάς και η σωστή ρύθμιση της ισορροπίας νερού, απαραίτητη για να διατηρηθεί η πίεση του αίματος σε υγιή επίπεδα.
  • Η σωστή λειτουργία των νεφρών, βοηθώντας τα να απομακρύνουν τα απόβλητα και την περίσσεια θρεπτικών στοιχείων, κυρίως μέσω των ούρων. Οι νεφροί ρυθμίζουν τα επίπεδα νερού του σώματος, καθώς επίσης ρυθμίζουν τα επίπεδα του νατρίου και των άλλων ηλεκτρολυτών ώστε να είναι φυσιολογικά.
  • Η καλή ενυδάτωση του δέρματος βοηθά στην ενυδάτωση των ιστών του σώματος και στη διατήρηση της ελαστικότητας, της απαλότητας και του χρώματος του δέρματος.

Εντάξτε και εσείς στη καθημερινότητα σας τη κατανάλωση νερού για περισσότερη ενυδάτωση και  καλύτερη ποιότητα ζωής.