Τα μαλλιά μας είναι ένα από τα σήματα – κατατεθέν της εξωτερικής μας εμφάνισης. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που έχει την ικανότητα μέχρι και να δίνει σχήμα στο πρόσωπό μας και ειδικά οι γυναίκες περνούν ώρες κάθε μέρα στη φροντίδα του. Το να δείχνουν λαμπερά και ζωντανά είναι κάτι που όλοι θέλουμε να έχουμε, γι’ αυτό βάζουμε στο πρόγραμμά μας πράγματα που θα μας το δώσουν.

Ποια είναι αυτά:

  • Περιόρισε τη χρήση μηχανημάτων θερμότητας, αφού αυτά έχουν την τάση να καταστρέφουν την τρίχα. Για να το κάνεις αυτό, μπορείς, για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιείς σεσουάρ σε καθημερινή βάση και να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν μόνα τους καμιά φορά.

  • Πάρε συμπληρώματα βιταμινών που ενισχύουν την τρίχα, την προστατεύουν και της δίνουν την εμφάνιση που ζητάς. Αυτές είναι: βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, σίδηρος και ψευδάργυρος. Η επαρκής πρόσληψη όλων αυτών θα οδηγήσει σε άμεσα αποτελέσματα στα μαλλιά σου.

  • Κάνε προσεκτική επιλογή του σαμπουάν σου. Όσον αφορά στο κομμάτι του λουσίματος, πρέπει να προσέξεις δύο πράγματα: Την ποιότητα του σαμπουάν, να είναι δηλαδή ένα προϊόν χωρίς πολλά χημικά που να σέβεται το τριχωτό της κεφαλής, και τις ανάγκες της δικής σου τρίχας. Αν, για παράδειγμα, έχεις λιπαρά μαλλιά, αλλά ξηρές άκρες, πρέπει να επενδύσεις σε ένα σαμπουάν που να ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό. Διαφορετικά, ούτε θα έχεις την αίσθηση που ψάχνεις ούτε θα βοηθήσεις στην υγεία των μαλλιών σου.

  • Πάρε συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη στη διατροφή σου είναι σημαντική για πολλούς λόγους κι ένας από αυτούς είναι η ανάπτυξη της τρίχας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι θύλακές της αποτελούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό από πρωτεΐνη.

  • Μία φορά την εβδομάδα, κάνε μάσκα μαλλιών. Πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της δικής σου τρίχας, επένδυσε σε ένα προϊόν που να προσφέρει αναδόμηση, προστασία και λάμψη. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές επιλογές, για μία ακόμα φορά, κινήσου σε μία που να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά.